Регистрация

Пиле с броколи, сметана и кашкавал

Пиле с броколи, сметана и кашкавал
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2140

Пилешки хапки в сметанов сос със зеленчуци и яйца под кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешко филе (пилешки гърди - дебели)
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен сладък пипер
  • щипка лют пипер по желание
  • 2 скилидки чесън
  • 300 г броколи
  • 3 яйца
  • 1 малка купичка заквасена сметана (125 мл)
  • сол, пипер и чесън (може и сух) за овкусяване на заливката
  • 200 г чери домати или други дребни домати
  • 100 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене по избор

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на кубчета - по-дебели и сочни - с големината на хапка. Прехвърлете в купа.

2. Поръсете със сол и пипер, добавете намачкан чесън и лют пипер по желание и разбъркайте хубаво.

3. Прехвърлете месото в малка тава, терин или две индивидуални купички. Ако искате да се наядете стабилно и до пръсване, можете да броите това количество за една голяма порция. Но пък сервирано със свежа салата ястието ще нахрани двама души без да им дотежава.

4. Разделете броколите на съцветия и измийте. Подредете между пилешките хапки.

5. Разбийте яйцата в купа с тел. Добавете заквасената сметана, сол и пипер на вкус и още подправки по желанние. Разбийте много добре до абсолютна гладкост. С получения крем залейте месото.

6. Забодете най-отгоре разполовени дребни домати и вкарайте във фурната, предварително загрята на 180 градуса. Печете 20 минути.

7. Извадете, поръсете с рендосан кашкавал и допечете за още 10-тина минути.

 

Източник: YouTube/Кондитер. Iulia Portugalia.

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта