Пиле със зелен фасул, праз и целина
Най-доброто, което можете да направите с пилешките гърди.
Необходими продукти:
- 1 стрък праз, нарязан
- 1-2 стръка целина, нарязана
- шепа зелен фасул, с отрязани краища
- 4-6 бр. пилешки гърди, без кожата и обезкостени, нарязани на тънки филийки
- 1 ч.ч. бяло вино
- 1 консерва крем-супа от гъби
- 1 ч.ч. брашно
- суха универсална подправка
- сол и пипер
- щипка риган
Начин на приготвяне:
1. Овкусете пилешките гърди със сол, пипер и сухата подправка.
2. Оваляйте в брашно.
3. Сгорещете тиган с олио.
4. Изпържете пилешките гърди до покафеняване и от двете страни.
5. Заделете ги в намаслена тавичка.
6. Сложете олио в тигана и отново сгорещете.
7. Добавете зеления фасул и гответе около 3 мин.
8. Прибавете останалите зеленчуци и гответе още 3 мин.
9. Налейте виното и оставете да къкри докато се изпари почти напълно.
10. Добавете консервата супа.
11. Покрийте хубаво зеленчуците.
12. Добавете около 1/3 ч.ч. вода или докато се получи желаната гъстота.
13. Разбърквайте зеленчуците, като ги и покривате със соса.
14. Гответе около 3 мин.
15. Полейте пилешкото със зеленчуците и соса, така че месото да е изцяло покрито.
16. Печете пиле около 15-20 мин. или до омекване.
17. Поръсете с риган и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ