Регистрация

Пиле със зелен фасул, праз и целина

Пиле със зелен фасул, праз и целина
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3945

Най-доброто, което можете да направите с пилешките гърди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 стрък праз, нарязан
  • 1-2 стръка целина, нарязана
  • шепа зелен фасул, с отрязани краища
  • 4-6 бр. пилешки гърди, без кожата и обезкостени, нарязани на тънки филийки
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 1 консерва крем-супа от гъби
  • 1 ч.ч. брашно
  • суха универсална подправка
  • сол и пипер
  • щипка риган

Начин на приготвяне:

1. Овкусете пилешките гърди със сол, пипер и сухата подправка.

2. Оваляйте в брашно.

3. Сгорещете тиган с олио.

4. Изпържете пилешките гърди до покафеняване и от двете страни.

5. Заделете ги в намаслена тавичка.

6. Сложете олио в тигана и отново сгорещете.

7. Добавете зеления фасул и гответе около 3 мин.

8. Прибавете останалите зеленчуци и гответе още 3 мин.

9. Налейте виното и оставете да къкри докато се изпари почти напълно.

10. Добавете консервата супа.

11. Покрийте хубаво зеленчуците.

12. Добавете около 1/3 ч.ч. вода или докато се получи желаната гъстота.

13. Разбърквайте зеленчуците, като ги и покривате със соса.

14. Гответе около 3 мин.

15. Полейте пилешкото със зеленчуците и соса, така че месото да е изцяло покрито.

16. Печете пиле около 15-20 мин. или до омекване.

17. Поръсете с риган и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта