Регистрация

Пиле Сааг със спанак и домати

Пиле Сааг със спанак и домати
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4202

Пилешки филенца със зеленчуци и много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Подправки:

  • 1 ч.л. сминдух
  • 1 ч.л. канела
  • 2 ч.л. кимион
  • 2 ч.л. кориандър
  • 1 ч.л. куркума
  • ½ ч.л. семена от копър

Основни продукти:

  • 500 г пилешки филенца от бут, нарязани на хапки
  • 3 - 4 малки зелени люти чушки (или на вкус), нарязани на ситно
  • 150 г спанак
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 1 парче джинджифил, с големината на палец, нарязан на ситно
  • 3 големи скилидки чесън, ситно нарязани или смачкани
  • 2 ч. л. доматено пюре
  • 1 консерва нарязани домати

Начин на приготвяне:

1. Смесете подправките.

2. Загрейте прилично количество олио в тиган, но оставете на слаб огън.

3. Запържете бавно лука, чесъна, лютите чушки и джинджифила за около 5 минути, разбърквайте от време на време и пържете докато лукът стане прозрачен.

4. Засилете леко котлона и прибавете нарязаното на хапки пилешко. Овкусете го добре, разбъркайте и прибавете смесените подправки, разбъркайте отново да покрият добре хапките.

5. Продължете да готвите на слаб огън и разбърквайте честичко докато външната страна на пилешките хапки е готова (вероятно около 5 минути). Ако е необходимо, добавете още малко мазнина, но не позволявайте подправките да залепнат за тигана.

6. Прибавете доматеното пюре и разбъркайте добре. Внимавайте да не загори и ако е необходимо добавете мъничко вода.

7. Прибавете нарязаните домати, разбъркайте, похлупете и оставете да ври на слаб огън за около 45 минути като разбърквате от време на време.

8. Свалете похлупака и оставете ястието да поври още 10 минути, като отново разбърквате от време на време.

9. Прибавете спанака, разбъркайте добре, похлупете отново и оставете на котлона за 2-3 минути докато спанакът поомекне.

10. Ако не е съвсем готов спанака, оставете го на котлона и бъркайте докато омекне съвсем. Когато ястието е готово, сервирайте веднага с ориз или нан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта