Регистрация

Пиле по средиземноморски

Пиле по средиземноморски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3602

Пиле с патладжан, тиквички и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета
  • 1/2 патладжан, нарязан на кубчета от по 3 см
  • 1/2 червена чушка и 1/2 оранжева чушка, нарязани на кубчета от по 3 см
  • 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
  • 1 тиквичка, нарязана на кубчета от по 3 см
  • шепа босилек
  • стръкове розмарин, разполовени
  • 150 мл сос от сушени домати с босилек
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Подсушете бутчетата с кухненска хартия и ги овкусете щедро със сол и прясно смлян черен пипер.

2. Сложете всички зеленчуци в купа и ги разбъркайте с около 100 мл от доматения сос. Разпределете всичко това в тавичка за печене.

3. Смесете пилето с останалия доматен сос и сложете върху зеленчуците. Сложете по 1/2 стръкче розмарин във всяко бутче.

4. Покрийте тавата с найлоново фолио и оставете всичко да се маринова в хладилника за около 30 мин. Междувременно загрейте фурната на около 190ºС.

5. Сложете ястието във фурната и печете 30 - 40 мин., като обърнете поне веднъж зеленчуците по време на печенето и ги полеете със соса от тавичката.

6. Извадете стръковете розмарин и поднесете с хляб или върху канапе от кус-кус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта