Пиле почти Оякодон
Средно | Порции 2
| Видяна: 3444
Рецептата е "почти" Оякодон, защото е използван пилешки бульон вместо даши.
Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди или бедра, нарязани на ленти
- 2 разбити яйца
- 3/4 ч пилешки бульон
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. мирин
- 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Загрейте бульона в тенджерка и добавете соевия сос, мирина и захарта.
2. Прибавете пилешкото и оставете да къкри няколко минути.
3. Оставете за заври и постепенно добавете разбитите яйца.
4. Намалете котлона и оставете да ври около минута.
5. Поднесете като сложите пилешкото с яйчена супа върху задушен ориз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ