Пиле Монтерей с бекон
Неустоимо подлютено пилешко с хрупкав бекон и разстопено сирене.
Необходими продукти:
- 3-4 обезкостени пилешки гърди без кожата
- морска или едра сол и прясно смлян черен пипер
- 1-2 чаши сос барбекю, например Jack Daniel's
- 4 резена бекон
- 1 голяма глава ситно нарязан кромид лук
- рапично олио
- 113 г зелено чили от консерва
- 1 1/2 - 2 чаши натрошено сирене Монтерей Джак или чедар
Начин на приготвяне:
1. Час-два преди печенето сложете гърдите в найлоново пликче и ги начукайте с чукче за месо или с помощта на тиганче, докато станат 2,5 см на дебелина. Овкусете със сол и пипер. Мариновайте в сос, достатъчен да ги покрие добре.
2. Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Добавете сос барбекю, колкото е необходимо.
3. Докато се пече пилето, заедно с него запържете бекона в отделно тиганче или съд за печене. В голям тиган за пържене задушете лука в олиото, докато омекне, добавете чилито и задушете още няколко минути.
4. Когато пилето се изпече, извадете от фурната, включете скарата, добавете сиренето върху пилето и печете докато сиренето се разтопи - следете през цялото време, като внимавате да не изгорят.
5. Залейте със сместа от зелено чили, лук и сготвения бекон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ