Регистрация

Пиле допиаца - традиционна индийска рецепта

Пиле допиаца - традиционна индийска рецепта
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 3934

Панирано пиле в извара се валя из пържени зеленчуци с индийски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пиле – 1 кг
  • джинджифил/чеснова паста – 2 с.л.
  • лук – 600 г (2 средни глави)
  • извара – 200 г (разбита)
  • червено чили на прах – 1 ч.л.
  • сол на вкус
  • куркума – 1 ч.л.
  • зелени чили чушки– 5 бр (по-малко ако не обичате толкова люто)
  • кимион на прах – 1 ч.л.
  • кориандър – 1 ч.л.
  • дафинов лист – 2 бр
  • олио – 125 г
  • гарам марсала микс (смлян)
  • зърна пипер – 10
  • зелен кардамон – 4 бр
  • канела -3 см
  • скилидка чесън – 10 бр

Начин на приготвяне:

1. Разбийте изварата. Оваляйте и оставете в нея парчетата пиле. Оставете настрани.

2. Нарежете половин глава лук на дебели кръгли резени, а другата половина на тънки.

3. Загрейте олиото в тигана и изпържете дебелите резени лук на средна температура докато омекнат, но без да покафенеят. Извадете ги и ги оставете настрани.

4. Добавете тънко нарязаният лук и дафиновия лист и пържете до постигане на златисто-кафяв цвят.

5. Добавете джинджифила/чесновата паста и пържете докато острата миризма изчезне.

6. Добавете куркумата, чилито на прах, кимиона, кориандъра и пържете.

7. Добавете пилето с изварата, поръсете с нарязаните зелени чили чушки. Добавете солта, покрийте и оставете да къкри, докато течността се изпари.

8. Добавете пържения лук и микса гарам марсала. Гответе още 2-3 минути на ниска температура.

9. Сервирайте с ориз и индийски хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта