Регистрация

Пиле Анкаке с тиква

Пиле Анкаке с тиква
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3923

Смляно пилешко с варена тиква и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко, смляно
  • 4 с.л. светъл соев сос
  • 3 ч.ч. бульон, останал от варенето на тиква
  • 4 с.л. картофено нишесте
  • варена тиква

Начин на приготвяне:

1. Загрейте един уок, сложете в него пилешкото месо и го гответе докато излишната течност се изпари. Бъркайте, така че по-големите парчета да се разпаднат.

2. Когато пилешкото месо е готово, прибавете горещия тиквен бульон (запазете отделно ½ ч. ч.) и соевия сос.

3. Разтворете картофеното нишесте в ½ ч. ч. горещ бульон и добавете в тигана. Разбъркайте добре и изчакайте до получаването на желаната гъстота на соса.

4. Сервирайте върху варена тиква.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. сол
  2. 31
  3. овес
  4. вода
  5. с
  6. галя
  7. св
  8. ТЕНДЖЕРА
  9. агне

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта