Регистрация

Пилешко, увито в пандан

Пилешко, увито в пандан
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2315

Ордьовър, подходящ и за основно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 бр. пилешки гърди, обезкостени и нарязани на хапки
  • 1 с.л. китайско вино за готвене
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • 1/2 с.л. куркума
  • 1 с.л. чесън на прах
  • листа пандан, измити и изсушени
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте пилешкото с всички необходими продукти (без листата пандан и олиото за пържене), за поне 1/2 ч.

2. Увийте месото в лист пандан по предпочитан начин.

3. Изпържете на маслена баня увитото пилешко, докато листата пандан леко покафенеят, а месото се сготви напълно.

4. Извадете от мазнината, отцедете и поднесете.

 

Източник: pensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта