Регистрация

Пилешко с царевица и гъби в майонеза

Пилешко с царевица и гъби в майонеза
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1518

Салата от царевица с пилешко, гъби и яйца в майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1 консерва царевица (380 мл)
  • 300 г пилешко филе
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 300 г гъби печурки
  • 4 с.л. растителна мазнина за готвене
  • сол и пипер на вкус
  • 1 опаковка майонеза (120-180 мл)

Начин на приготвяне:

1. Имате два варианта за пилешкото месо. Можете да го обтриете със сол и пипер и да го запечете на наребрен тиган или пък да си го сварите в подсолена вода, като си добавите марля с подправки. Така ще имате домашен пилешки бульон за друго ястие. Охладете месото и го нарежете на кубчета. Изсипете в купа.

2. Гъбите измийте, почистете и нарежете на кубчета. Моркова рендосайте, а лука - наситнете.

3. Яйцата сварете хубаво.

4. Сгорещете растителната мазнина в тиган. Запържете лука докато стане прозрачен, след това добавете и моркова и гответе 2-3 минути, после изсипете и гъбите и гответе докато омекнат хубаво. Подправете със сол и пипер. Пресипете съдържанието на тигана при пилешкото в купата.

5. Отцедете консервата царевица и я прибавете към ястието.

6. Белтъците на яйцата нарежете на лентички и ги изсипете в купата. Добавете майонезата, разбъркайте и сложете още подправки на вкус. Накои хора харесват тази рецепта с добавка от щипка чили на фин прах. Помислете дали сте от тях. Отгоре наронете жълтъците с пръсти.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта