Регистрация

Пилешко предястие с печени чушки

Пилешко предястие с печени чушки
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1407

Варени пилешки хапки със зеленчуци и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешки гърди без кожа
  • 4 дафинови листа
  • 1 л пилешки бульон (или 2 кубчета, разтворени в 1 литър вода)
  • 2 скилидки чесън
  • бадеми или други ядки по избор
  • 1/2 глава червен лук
  • 2-3 печени червени чушки
  • магданоз
  • сол и пипер на вкус
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 с.л. оцет (най-добре става с балсамов)

Начин на приготвяне:

1. Изсипете бульона и дафиновите листа в тенджера с капак. Оставете на котлона да кипне.

2. През това време почистете и измийте месото и щом водата заври, го добавете в нея. Отпенете няколк пъти след това, ако има нужда.

3. Докато пилешкото се готви, направете останалата част - в купа нарежете лука, почистените от люспите и семките чушки и магданоза. Добавете намачкания чесън и още продукти по желание (гъби или царевица).

4. Ядките запечете на сух тиган, колкото да освободят ароматите си. Можете да ги счукате в хаванче на едри парчета или да ги сложите цели - въпрос на вкус е.

5. Сварените пилешки гърди нарежете на парченца и изсипете в купата. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Можете да добавите лют пипер по желание или кимион. Разбъркайте.

6. Залейте с оцета и зехтина и разбъркайте отново. Сервирайте!

С така приготвеното ястие можете да напълните сандвичи, като добавите сос и пресни зеленчуци. Рецептата е подходяща и за основно, ако се поднесе с някаква гарнитура като варен ориз например. Можете да опитате и с обезкостени пилешки бутчета, които са доста по-мазнички и профирни, но и по-калорични и тежки.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта