Пилешки шишчета върху патладжани
Пилешка кайма на шиш с гарнитура.
Необходими продукти:
За пилешките шишчета:
- 500 г пилешка кайма
- 10 шиша от лимонова трева
- 1/2 голяма глава лук, на кубчета
- 2 корена млад джинджифил, на кубчета
- 1 голяма люта чушка, без семките и нарязана на ситно
- 1 супена лъжица прясна мащерка
- 4 супени лъжици соев сос
- 3 супени лъжици брашно
- сол и пипер
- зехтин
За канапето от патладжани:
- 1 патладжан, на тънки резени
- 2 супени лъжици зехтин
- морска сол
Начин на приготвяне:
1. Първо посолете лука и го разтрийте, за да излезе водата. Добавете оцет и магданоз и приберете в хладилника.
2. След това смесете лука, джинджифила, лютата чушка, мащерката и соевия сос в голяма купа и разбъркайте. Добавете пилешката кайма и брашното и овкусете със сол и пипер.
3. Поставете патладжана в голяма тава със зехтин и сол и печете на грил на 180 градуса.
4. На шиш от лимонова трева нагласете от пилешката смес, така че да не е прекалено малко или прекалено много, намажете със зехтин и приготвяйте на грил около 8-10 минути.
5. Поднесете шишчетата върху канапето от печените патладжани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ