Регистрация

Пилешки чипс от пресни картофи

Пилешки чипс от пресни картофи
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 904

Домашен чипс от пресни картофки с вкус на пилешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази рецепта е голяма радост за всички вкъщи. Тя е от онези изкушения, които ни карад да забравим броенето на калориите, вредността на пържената храна и граничещите с отрова добавки, които влизат в състава на сухите кубчета бульон. Защото е така вкусно и приятно за хапване, че изкушава да бъде направено още щом се появят малките пресни картофи с ядлива ципа.

Необходими продукти:

  • 900 г пресни картофки
  • ½ ч.л. сол
  • 2 кубчета пилешки бульон (можете да опитате с телешки и гъбен – става доста ексцентрично)
  • 150 мл олио за пържене
  • 50 г масло

Начин на приготвяне:

1. Измийте картофките и ги подсушете с хавлиена кърпа. Каквото от ципата падне – падне. Останалото не го белете – по-вкусно е така.

2. Хавлиената кърпа от сушенето си пригответе вместо съд, в който ще режете. Така влагата, която се превръща в пръски от тигана, ще се минимизира. Режете картофките на кубчета върху кърпата. Най-лесно става като първо разрежете картофа по дължина на две, после тях на още две и след това всяко парче на 1 или 2 части в зависимост от големината.

3. Сгорещете олиото в тиган и посолете преди да сложите картофите. Така ще пръскат най-малко. Пригответе си чиния за вадене, застлана с домакинска хартия. Ето как ще се лишим поне от малко вредности.

4. Пържете на порции като периодично разбърквате.

5. Когато всички картфки са готови и отцедени, ги прехвърлете в купа. Разтопете маслото и стрийте в него бульончетата. С лъжичка покапвайте от сместа върху картофките и разбърквайте. Ето как се прави чипс с пилешко.

6. А сега си отворете една „потна“ биричка и си хрупнете от тази вкусотия без да мислите за калориите.

домашни пържени пресни картофи

 

пресни картофи на чипс

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта