Регистрация

Пилешки рулца с бекон и яйчена заливка

Пилешки рулца с бекон и яйчена заливка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 902

Печени пилешки гърди с коричка от кашкавал, яйце и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди (лява и дясна, около 800 г - 1 кг общо)
  • 4 големи слайса бекон
  • 4 големи пресни печурки
  • сол и пипер на вкус
  • зехтин
  • 12 листа босилек (плюс още 5-6 за заливката)
  • 2 яйца
  • 80 мл мляко или по-добре течна сметана
  • 200 г кашкавал или друго жълто сирене по избор

Начин на приготвяне:

1. Гъбите нарежете много на ситно.

2. Гърдите разполовете и всяко от получените парчета изтънете като разрежете през средата на дебелината. Трябва да се получат 4 големи и тънки пилешки пържоли от гърди. Обтрийте ги със сол и пипер.

3. Върху всяка гърда поставете лентата бекон, отгоре разпределете листенца босилек (по 3 броя) и поръсете наситнена гъбка. Завийте на руло и фиксирайте с клечки за зъби.

4. Запечтайте на сух или съвсем леко намазнен тиган рулата от всички страни и прехвърлете в тава.

5. Разбийте яйцата в купа, рендосайте отгоре кашкавала, добавете млякото (сметаната) и наситнени листа босилек и разбъркайте.

6. С получената заливка полейте рулата и ги вкарайте в предварително загрята на 180 градуса фурна да се запекат за 30-35 минути.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта