Регистрация

Пилешки рулца с ананас, гъби и кашкавал

Пилешки рулца с ананас, гъби и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2475

Пилешки хапки за мезе със зеленчукова плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешко филе или гърди
  • 100 грама ананас от консерва
  • 100 грама гъби от консерва или буркан
  • 100 грама наденица
  • 200 грама кашкавал
  • 2 яйца
  • 100 грама брашно
  • 50 мл сухо червено вино
  • сол и пипер на вкус
  • 150 мл мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Разрежете пилешките гърди на тънки и широки надлъжни парчета.

2. Отцедете гъбите от консерва, нарежете ги на полумесеци и ги смесете с нарязаната на ивици наденица, рендосания кашкавал, и наситнения на кубчета ананас.

3. Във всяко пърче пилешко сложете от така приготвената плънка, осолете и опипрете на вкус и завийте на руло.

4. Разбийте яйцата и сгорещете мазнината в тиган.

5. Овъргаляйте пилешките рулца първо в брашното, след това в яйце и пържете на маслена баня от всички страни.

6. Когато месцата са запържени, излейте мазнината от тигана, сипете виното и потопете рулата да къкрят в него докато се изпари. Обръщайте ги периодично.

7. Когато алкохолът изври, извадете рулата и ги разрежете през средата по ширина, за да се образуват по-малки рулца. Поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта