Регистрация

Пилешки рулца в оризова хартия

Пилешки рулца в оризова хартия
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4002

Пилешки дюнер по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 листа оризова хартия
  • 400 г пилешко филе
  • 2 скилидки чесън
  • джинджифил
  • праз или зелен лук
  • 2 моркова
  • 1 краставица
  • шепа зелени соба спагети

За сос терияки:

  • 200 мл мирин
  • 100 мл соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. захар

За пикантната майонеза:

  • майонеза (за предпочитане японска)
  • смес от седем подправки: млени люти червени чушки, черен пипер, сусам, изсушена кора от мандарина, изсушени зелени водорасли, семена от бодлив ясен, семена от коноп и маково семе
  • сос понзу

Начин на приготвяне:

1. Направете терияки соса като смесите продуктите в тенджерка и ги кипнете до сгъстяване. Заделете и оставете да се охлади.

2. Нарежете праза на много тънки ленти. Ако използвате зелен лук, го оставете на пера.

3. Нарежете краставицата и моркова на ленти.

4. Мариновайте пилешкото в терияки соса, като добавите счукан чесън и джинджифил. Оставете да се маринова за поне 30мин.

5. Сварете спагетите според упътването на опаковката, сложете малко сос терияки, за да ги овкусите.

6. Изпържете пилешкото в тиганче, докато сосът започне да се карамелизира върху месото.

7. Намокрете оризовата хартия с вода и подредете отгоре готовите съставки за рулото. Навийте и поръсете с малко сос терияки.

На майонезата:

1. Смесете необходимите продукти, като количествата им са на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта