Регистрация

Пилешки плескавици на тиган

Пилешки плескавици на тиган
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1197

Пилешки кюфтета от късчета месо с лук и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пилешки гърди
  • 110 г лук (1 глава)
  • 1 яйце
  • 1/3 ч.л. черен пипер или 1/2 ч.л. бял пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 4 с.л. брашно
  • 1 с.л. мляко или 2 с.л. готварска сметана
  • 4-6 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на много ситни парченца. Не се изкушавайте да си спестите време и енергия като ги минете през месомелачка или чопър, защото се разваля същността и текстурата на това ястие. Чинно наситнете цялото месо и го прехвърлете в купа.

2. Наситенете и лука и добавете към месото. Чукнете яйцето, овкусете със сол и пипер, добавете брашното и сметана, като можете да я замените с мляко и замесете каймата хубаво. Можете да оставите в хладилник като заготовка или да продължите директно с готвенето.

3. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Когато е добре загрято, гребвайте с лъжица от сместа и полагайте в тигана. Една плескавица е една супена лъжица с връх. Щом положите, натиснете леко с обратното на лъжицата, за да се посплеска. След това гответе по около три минути от страна. Правете по няколко кюфтенца едновременно.

4. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Можете да поднесете с майонезен или чеснов сос или кетчуп.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта