Регистрация

Пилешки плескавици на тиган

Пилешки плескавици на тиган
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1572

Пилешки кюфтета от късчета месо с лук и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пилешки гърди
  • 110 г лук (1 глава)
  • 1 яйце
  • 1/3 ч.л. черен пипер или 1/2 ч.л. бял пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 4 с.л. брашно
  • 1 с.л. мляко или 2 с.л. готварска сметана
  • 4-6 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на много ситни парченца. Не се изкушавайте да си спестите време и енергия като ги минете през месомелачка или чопър, защото се разваля същността и текстурата на това ястие. Чинно наситнете цялото месо и го прехвърлете в купа.

2. Наситенете и лука и добавете към месото. Чукнете яйцето, овкусете със сол и пипер, добавете брашното и сметана, като можете да я замените с мляко и замесете каймата хубаво. Можете да оставите в хладилник като заготовка или да продължите директно с готвенето.

3. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Когато е добре загрято, гребвайте с лъжица от сместа и полагайте в тигана. Една плескавица е една супена лъжица с връх. Щом положите, натиснете леко с обратното на лъжицата, за да се посплеска. След това гответе по около три минути от страна. Правете по няколко кюфтенца едновременно.

4. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Можете да поднесете с майонезен или чеснов сос или кетчуп.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 50
  2. елен
  3. CA
  4. сол
  5. иран
  6. звездев
  7. 150
  8. СЃ
  9. хапки
  10. Food

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта