Регистрация

Пилешки кюфтета със соев сос

Пилешки кюфтета със соев сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3168

Вкусни пилешки кюфтета със соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи пилешки гърди, без кожата и костите
  • 3 с. л. зеленчуково олио
  • 2 стръка зелен лук, фино нарязан
  • 1/2 стрък целина, фино нарязан
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 скилидка чесън
  • 1 малко яйце, разбито
  • връзка зелен лук
  • сол и пипер
  • връзка пролетен лук за украса (по желание)

За соса:

  • 3 с. л. тъмен соев сос
  • 1 с. л. саке
  • 1 ч. л. сусамови семена (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилето на парчета с дължина 2 см. Загрейте половината олио в предварително зарят уок или в тенджера и запържете леко на силен огън за 2-3 мин., докато пилешкото стане златисто. Извадете от съда и заделете.

2. Прибавете зеления лук, целината и чесъна в уока и запържете леко 1-2 мин. до омекване.


3.  С блендер направете на кайма пилето, зеления лук, целината и чесъна. Сложете една с. л. соев сос и яйцето, което ще обедини сместа. Прибавете сол и пипер на вкус.


4. Почистете връзката зелен лук и я нарежете на парчета с дължина 5 см. Пригответе соса като смесите тъмен соев сос, саке и сусамови семена в малка купа и заделете за сервирането.


5. Направете с пилешката кайма 16-18 малки топки. Загрейте оставащото олио и изпържете топките по малко 4-5 мин., до златисто. Отцедете ги върху хартия и ги дръжте топли.


6. Сложете връзка нарязан зелен лук в тигана и запържете 1-2 мин. до омекване, след което сипете оставащия соев сос. Поднесете в чиния с пилешките кюфтенца и купата соев сос и ако желаете украсете с пролетен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта