Регистрация

Пилешки крокети

Пилешки крокети
Трудно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3916

Вкусни панирани пилешки кюфтенца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешко месо от бут, останало от варенето на бульон
  • 1 голяма глава лук (за предпочитане червен)
  • ½ л мляко
  • 4 с.л. брашно
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • зехтин
  • 1 яйце
  • галета
  • кост от бут (малък)
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Сложете нарязания лук в тенджерка с малко зехтин. Запържете докато стане прозрачен.

2. Междувременно сложете млякото в друг съд и сложете костта от бут вътре. Не оставяйте да кипне. Оставете просто вкусовете да се обединят на много слаб огън - за около един час.

3. Когато обезкостите напълно пилето и лукът вече е прозрачен, ги смесете и добавете брашното. Внимавайте котлонът да не е прекалено силен, за да не загори брашното. Продължавайте да разбърквате, докато се получи хомогенна смес.

4. Когато това стане, започнете да добавяте млякото, в което се е варил кокалът. Разбъркайте и добавете малко сол и индийското орехче.

5. Не спирайте да бъркате, докато не се получи гъст сос. Добавете месото от костта на бута и разбъркайте.

6. Изключете котлона и оставете сместа да престои за малко, докато се охлади леко. Покрийте с кухненска кърпа. Най-добре е да я оставите в хладилника и да изпържите крокетите на следващия ден.

7. След като сместа се е охладила достатъчно, я оформете на крокети, потопете първо в яйце и след това в галета.

8. Изпържете в зехтин. Мазнината трябва да е добре сгорещена - пържете в нея за 8 -  10 секунди и извадете върху кухненска хартия.

9. Когато се отцедят от мазнината, можете да поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта