Регистрация

Пилешки дробчета с бира и ориз на фурна

Пилешки дробчета с бира и ориз на фурна
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4329

Крехки и сочни печени пилешки дробчета с лук, моркови, ориз и бирен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки дробчета
  • 300 г ориз
  • 1 глава лук
  • 1-2 моркова
  • черен пипер и сол
  • щипка къри
  • универсална подправка
  • олио
  • 300-500 мл тъмна бира

Начин на приготвяне:

Смилате лука и морковите в кухнески робот на ситно, после ги запържвате заедно с изчистения и измит ориз, добавяте подправките и изсипвате в тава. В дълбок тиган запържвате дробчетата за около 5 мин. Добавяте и бирата и с нея къкрят още 5 мин. Изсипвате ги в тавата при ориза. Добавяте още 2 ч.ч. вода и печете на 250 градуса докато оризът абсорбира водата. Дробчетата стават сочни и много вкусни.

                                       печени пилешки дробчета

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта