Регистрация

Пилешки дробчета по индонезийски

Пилешки дробчета по индонезийски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3604

Пикантни пилешки дробчета със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г пилешки дробчета, разполовени
  • 3 с.л. фъстъчено олио
  • 10 скилидки чесън, счукан
  • 1 ч.л. пресен джинджифил, счукан
  • 3 лук шалот, счукан
  • 450 г зелен фасул, нарязан на парчета от по 2,5 см
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • ¼ ч.ч. лимонов сок
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. сол
  • 2 ч.л. меласа
  • 2 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. лют червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сотирайте пилешките дробчета в тиган в сгорещеното фъстъчено олио на силен огън до покафеняване, като разбърквате непрекъснато.

2. Извадете от съда.

3. Намалете огъня и прибавете чесъна, джинджифила и лука шалот.

4. Прибавете боба и гответе 3 мин.

5. Прибавете останалите необходими продукти, покрийте с капак и варете на слаб огън за 10 мин.

6. Върнете дробчетата и гответе още 4 мин.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта