Пилешки дробчета по индонезийски
Средно | Порции 4
| Видяна: 3604
Пикантни пилешки дробчета със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 450 г пилешки дробчета, разполовени
- 3 с.л. фъстъчено олио
- 10 скилидки чесън, счукан
- 1 ч.л. пресен джинджифил, счукан
- 3 лук шалот, счукан
- 450 г зелен фасул, нарязан на парчета от по 2,5 см
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- ¼ ч.ч. лимонов сок
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. сол
- 2 ч.л. меласа
- 2 ч.л. куркума
- 1 ч.л. лют червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте пилешките дробчета в тиган в сгорещеното фъстъчено олио на силен огън до покафеняване, като разбърквате непрекъснато.
2. Извадете от съда.
3. Намалете огъня и прибавете чесъна, джинджифила и лука шалот.
4. Прибавете боба и гответе 3 мин.
5. Прибавете останалите необходими продукти, покрийте с капак и варете на слаб огън за 10 мин.
6. Върнете дробчетата и гответе още 4 мин.
Най-важните съставки
джинджифил, зелен фасул, куркума, лимонов сок, меласа, пилешки бульон, пилешко месо, соев сос, сол, фъстъчено олио, червен пипер, чесън, шалот
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ