Регистрация

Пилешки гърди с нахут и зеленчуци



Пилешки гърди с нахут и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3605

Яхния от пилешко с лук, моркови, цвекло и нахут.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Модерна и делнична манджа с пилешко показват влогърите от канала Хапка, като споделят вкусната рецепта за пилешка яхния с нахут от консерва и зеленчуци. Авторите изчисляват, че една порция от тази засищаща месна храна ще струва около 3,50 лв., а времето, което ще прекарате над печката е около половин час. За съжаление трябва да изчакате още толкова, за да покъкри ястието под капак. А след това цялото семейство може да се събере на трапезата и да похапне сладко-сладко.

Най-добре първо си нарежете продуктите и си пригответе подправките. Така готвенето се превръща в удоволствие, а вие трябва да измиете и нарежете на едри хапки комплект пилешки гърди, да наситните лук, да нарежете на шайби чесън и моркови, да направите на кубчета или едри полумесеци 2-3 главички цвекло от консерва или вакуумирано и да си отворите консервата с нахут и да отцедите зрънцата от течността. Някои педанти белят зърната нахут, та ако сте от тях - направете го сега. На принципа "всеки луд с номера си". Отделно си пригответе пилешки бульон (ако нямате домашен използвайте вода или си разтворете бульон на кубче), доматена салца, сол, черен, червен и пушен пипер, малко кимион, зехтин и пресен магданоз. Него не режете предварително, защото ще изсъхне.

След това сгорещете зехтин в тиган и изсипете гърдите. Гответе докато побелеят от всички страни, посолете и опипрете. После добавете лука и чесъна и щом лука започне да става прозрачен, сипете и морковите. Продължавайте да готвите като овкусите и с кимиона и при нужда добавите още малко зехтин за готвене. Следват нахута и цвеклото, още малко къкрене и превръщането на ястието в яхния - с добавяне на пушения пипер, доматеното пюре и бульона. Сега намалете огъня, захлупете с капак и оставете да се готви за около половин час. После разпределете в порции и поръсете с листенца магданоз. Готови сте! 

Вижте точните пропорции и начина на приготвяне стъпка по стъпка във видеото:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта