Регистрация

Пилешки гърди с масло, сметана, картофи и гъби

Пилешки гърди с масло, сметана, картофи и гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1187

Пилешко филе на фурна с картофи, печурки, домати, лук и сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 бр пилешки гърди - около 800 г общо
  • сол и пипер
  • 6 картофа - около 600 г общо
  • 2 глави лук - около 200 г общо
  • 3 с.л. олио
  • 2 домата - големи
  • 250 г пресни печурки
  • 50 г масло

За заливката:

  • 150 мл сметана - млечна, готварска и незаквасена
  • 2 яйца
  • сол и пипер

Финални щрихи:

  • 150 г кашкавал
  • пресен магданоз, босилек или копър

Начин на приготвяне:

1. Нарежете доматите на шайби, печурките и лука на полумесеци. Пилешкото нарежете на малки хапки и поръсете със сол и пипер. Кaртофте нарежете последни - на шайби - и пак овкусете със сол и пипер.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържетe лука за 5-7 минтути на умерен огън докато промени цвета си към златист.

3. През това време разпределете картофените шайби в тава с приблизителни размери 18х25.

4. Готовия лук изсипете върху картофите и оформете сравнително равномерен пласт. Оргоре положете пилешките мръвки, а върху тях - гъбените полумесеци.

5. Гарнирайте всичко това с резени масло и подредете кръгчетата домати.

6. Разбийте яйцата, добавете сметаната и разбъркайте до хомогенност. Залейте равномерно ястието.

7. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

8. Рендосайте кашкавала и поръсете върху ястието. Допечете за 10 минути.

9. На финала ръснете наситнени листа прясна подправка и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта