Регистрация

Пилешки гърди с лук в сметанов сос

Пилешки гърди с лук в сметанов сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1318

Пилешко филе в сметанов сос с чесън и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 30 г масло
  • 250 г лук
  • 5 скилидки чесън
  • 1 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. подправка по избор от изброените - кориандър, кимион или мащерка
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • сол на вкус
  • 300 мл течна млечна готварска сметана
  • 300 мл пилешки бульон (можете да разтворите кубче във вода)
  • 800 г пилешко филе, парчета пилешки гърди или пържоли от гърди
  • листа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци и след това поразделете на влакна. Скилидките чесън нарежете на тънки шайби.

2. Сгорещете маслото на умерен огън в голям тиган с дълбоки бордове и запържете лука за 3 минути. Добавете чесъна, гответе и бъркайте още 2-3 минути. Поръсете брашното и бъркайте минута.

3. Овкусете с черен и лют пипер, сол и подправка по избор. Налейте сметаната и кипнете. Сипете и бульона, разбъркайте и кипнете отново.

4. Пилешкото филе оставете на големи парчета. Ако са цели гърди, можете да разрежете през средата на дебелината, за да се изтънят леко. Набутайте месото в къкрещия сос, намалете огъня на умерен към слаб и сложете капак. Оставете да се готви 5-6 минути.

5. Обърнете с щипки месото и пак натикайте в соса. Сложете отново капака и гответе още толкова време или докато не прецените, че е готово.

6. Махнете от котлона, поръсете с наситнени листа пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта