Регистрация

Пилешки гърди със сирена, гъби и картофи

Пилешки гърди със сирена, гъби и картофи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1159

Печено пилешко филе върху гъби и картофи с коричка от моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди (лява и дясна част) или 2 отделни дебели и сочни парчета пилешки гърди - около 600 г общо
  • 2 с.л. гъста сметана или майонеза
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 50 мл соев сос
  • 2 картофа
  • 4-5 печурки
  • 1 топка моцарела или 125 г моцарела за пици или кашкавал
  • 50 г пармезан, кашкавал или друго твърдо жълто сирене
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. В купа изсипете сметаната или майонезата и добавете солта, черния пипер и соевия сос. Разбъркайте хубаво.

2. Поставете пилешките гърди с изпъкналата част нагоре върху дъска и направете с остър нож прорези на дълбочина 2/3 от месото първо в едната посока, а след това и в другата, за да се получат ромбове. Не е необходимо да са прекалено на гъсто - по 4-5 разрязвания в посока са достатъчни.

3. Прехвърлете гърдите в купата със соса и оваляйте хубаво. Оставете настрана да се мариноват докато приготвите останалата част.

4. Картофите обелете, измийте и нарежете на шайби. Изсипете на дъното на неголяма йенска тава или друга тава по желание.

5. Гъбите почистете и нарежете също на шайби. Разпределете върху картофите.

6. Отгоре положете двете гърди и залейте със соса от мариноването. Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Ако използвате йена глас, пъхнете в студена фурна и пуснете на 180 градуса, за да не се спраска стъклото. В този случай печете 35 минути.

7. Докато ястието се готви нарежете моцарелата на кубчета и изсипете в купа. Отгоре на ситно ренде настържете избраното от вас твърдо сирене или директно го заменете с настърган пармезан. Чукнете яйцето и разбъркайте.

8. Извадете тавата и покрийте гърдите с яйчено-сиренената смес. Върнете обратно във фурната за още 20 минути на същата температура. После е готово за хапване.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта