Регистрация

Пилешки бутчета с тестена коричка

Пилешки бутчета с тестена коричка
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1290

Пилешки бутчета във вързопчета от бутертесто с лук и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутертесто
  • 8 долни пилешки бутчета
  • 1 глава лук
  • 180 г гъби
  • сол и пипер на вкус
  • 50 мл растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите и ги нарежете на едро.

2. Лука обелете и наситнете.

3. Загрейте растителната мазнина и запържете в нея гъбите и лука. Добавете сол и пипер на вкус. Извадете от тигана.

4. В същия тиган запечете пилешките бутчета, като отново овкусите със сол и пипер.

5. Разточете бутертестото на тънка кора и я нарежете на квадрати.

6. В стредата на всеки квадрат изсипете по част от запръжката с гъби и лук, после поставете право бутчето, след това загърнете с тестото така, че кокалът да остане отвън. Закрепете хубаво тестото за костта, а самата кост увийте в алуминиево фолио.

7. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути.

8. Поднесете с любимия сос - майонеза, кетчуп, барбекю, чеснов и т.н.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта