Пилешки бутчета с гъби, сметана и копър
Печени бутчета в сметанов сос с гъби.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
 - 4 скилидки чесън
 - 40 г масло
 - сол и пипер на вкус
 - връзка копър
 - 800 г гъби печурки (пресни - не от буркан)
 - 500 мл течна млечна готварска незквасена сметана
 - 1 глава лук
 - лимон по желание
 
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на полумесеци и наситнете две от скилидките чесън. Изсипете на дъното на тава.
2. Почистете гъбите и нарежете на парчета. Сложете в тавата при лука.
3. Поръсете със сол и пипер и залейте със сметаната. Поръсете с половината наситнен копър.
4. Маслото оставете на стайна температура да се отпусне. Намачкайте скилидката чесън, добавете маслото към нея, 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер. Разбъркайте. С получената смес намажете пилешкото, като бутнете и под кожата при възможност. Подредете бутчетата върху гъбите и отгоре поръсете с още копър. По желание сложете и по резен лимон върху бутчетата.
5. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна без вентилатор за 45-50 минути.
6. След изваждане разпределете в порции и поръсете с наситнени листа копър.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ