Регистрация

Пилешки бутчета със зелен фасул



Пилешки бутчета със зелен фасул
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2429

Печени пилешки бутчета със зеленчуци и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.06.2017

Любимите печени пилешки бутчета на фурна получават своята нова презентация, като се поднасят с гарнитура от зелен фасул и сос от кисело мляко, съчетани във вкусна рецепта с апетитен финал. Първо правим запръжка от лук, чесън и наситнени моркови, а след това доливаме в нея бульон, загряваме, махаме от котлона и оставяме зеления фасул вътре да се отпусне.

Следва да направим смесицата от подправки, като на едно място наситняваме пресни магданоз и копър, а в друг съд смесваме сухите куркума със сол, червен, червен и лют пипер. После пресните подправки изсипваме при фасула и добавяме половината от сухите. Разбъркваме хубаво и изсипваме в тавичка. С останалите сухи подправки обтриваме бутчетата и ги прехвърляме в тавата върху гарнитурата. Следва да тикнем ястието да се пече във фурна за 50 минути.

А докато манджата се сготви, правим сос за поднасяне от цедено кисело мляко с лимонов сок, наситнен пресен кориандър и ким. Накрая поднасяме пилешките бутчета върху основа от зелен фасул и с млечния сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта