Регистрация

Пилешка яхния под коричка от маслено тесто

Пилешка яхния под коричка от маслено тесто
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 470

Задушено пилешко със зеленчуци и гъби в бяло вино под кора от тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 280 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 1 ч.л. сушен магданоз
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 ч.л. сол
  • 50 г масло
  • 3 яйца
  • 150 мл мляко
  • 3 с.л. олио
  • 100 г бекон
  • 3 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 1 средна по размер глава лук
  • 2 дръжки целина (селъри)
  • 250 г печурки
  • 600 г пилешко филе или месо от бутчета без кожа и кост
  • сол и пипер + 30 г брашно
  • 200 мл бяло вино
  • 200 мл пилешки бульон или 1 кубче пилешки бульон, разтворено в 200 мл вода
  • 1 яйце за покривка

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на хапки, поръсете със сол, пипер и брашно и дръпнете настрана.

2. Нарежете целината на малки кубчета, бекона - на лентички, моркова и лука - на кубчета, а гъбите - на тънки полумесеци.

3. В купата на чопъра сипете брашното, добавете солта, бакпулвера, пипера, магданоза и мащерката, а отгоре нарежете маслото на кубчета. Смелете на маслени трохи, добавете 3 яйца и смелете отново до получаването на лепкаво гъсто тесто.

4. Сипете олиото в тиган с огнеупорна дръжка или тенджера, подходяща за фурна. Добавете бекона и пуснете котлона на умерен огън докато беконът се разцвърчи. Прибавете намачкания или наситнен чесън, лука, целината и гответе 5-6 минути при периодично мешане. Добавете гъбите и гответе докато си пуснат водата.

5. Прибавете пилешкото и гответе няколко минути. Залейте с виното, а щом покъкри, засечете 4 минути и добавете и врелия бульон. Ако е безсолен, овкусете със сол и пипер. Бъркайте няколко минути.

6. Прехвърлете и сравнително разпределете тестото от чопъра върху ястието без да го мешате. Отгоре залейте с 1 разбито яйце.

7. Пъхнете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

8. Поднесете с поръска от прясна билка.

 

Източник: YouTube/Proper Tasty

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта