Пилешка супа с чушки
Стопляща пилешка супа за дъждовните есенни дни.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 7 зелени и 7 червени чушки
- 4 домата
- 3 стръка зелен лук
- 6 скилидки чесън
- зехтин
- сол
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сварете хубаво пилето, а след това го запечете на фурна, докато хване лека коричка.
2. Изпечете чушките и доматите, обелете ги и ги накъсайте на парченца.
3. Обезкостете пилето, накъсайте месото на ленти и го върнете в пилешкия бульон. Ако той е по-малко от 1,5 л., добавете вода. Изсипете зеленчуците при месото, добавете подправките и варете на слаб огън около 20-30 мин.
4. Сервирайте с прясно нарязан магданоз, препечен хляб или изпържени хлебни кубчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ