Пилешка руска супа с кнедли
Супа с пилешко, картофи и тестени топчета.
Необходими продукти:
- 300 грама пилешко месо за супа заедно с бульона, в който е сварено (1 литър течност)
 - 1-2 картофа
 - сол и пипер
 
За кнедлите:
- 2 с.л. брашно
 - 20 грама меко масло
 - 30 грама кашкавал (настърган)
 - 1 яйце
 - 1 щипка сол
 
За поднасяне:
- наситнени пресни билки на вкус (магданоз)
 - сметана
 
Начин на приготвяне:
1. Накъсайте пилешкото месо на хапки и го върнете в бульона. Оставете да кипне.
2. През това време обелете картофите и ги нарежете на ситни кубчета. Изсипете в супата и оставете да се варят на умерен огън.
3. Пригответе кнедлите като в малка купа смесите брашното с яйцето, кашкавала, маслото и щипка сол.
4. Щом картофите са поомекнали, но не напълно разварени, с помощта на две лъжици направете кнедлите. С едната гребвайте в сместа, а с другата обирайте от първата и потапяйте внимателно в супата така, че кнедлата да се отлепи, но не и да се разпадне.
5. Варете още 12-15 минути и спрете огъня. Опитайте и сложете подправки на вкус.
6. Поднесете супата поръсена с наситнен магданоз и гарнирана с растителна или животинска готварска сметана.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ