Регистрация

Пилаф от киноа с гъби

Пилаф от киноа с гъби
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 348

Гарнитура от киноа с бульон, гъби и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г киноа
  • 50-80 г масло
  • 200-250 г гъби
  • 1 глава лук
  • олио
  • 3-4 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • пресен магданоз
  • 500 мл бульон - пилешки или зеленчуков

Начин на приотвяне:

1. Почистете гъбите и ги нарежете на парченца. Лука и чесъна наситнете. Киноата измийте в цедка под течаща вода. Наситнете си и листенца магданоз.

2. Сгорещете олио в тенджера. Запържете гъбите докато пуснат водата си, добавете лука и гответе докато стане прозрачен.

3. Добавете киноата и чесъна. Разбърквайте три минути и налейте бульона. Добавете масло или 30 мл растителна мазнина, ако искате ястието да е безмесно. Оставете да се готви 15-20 минути докато бульонът изври, а семената киноа се разпукат.

4. Малко преди да махнете от огъня овкусете със сол и пипер и прибавете наситнените листа магданоз. Разбъркайте и опитайте, като внимавате да не се изгорите.

5. Поднесете като леко основно или гарнитура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта