Регистрация

Пикантно телешко със зеленчуци

Пикантно телешко със зеленчуци
Лесно   |   Порции 7   |   Видяна: 3241

Говежда пържола със зеленчуци и сос Уорчестър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г говежда пържола от хълбока, разрязана на половина по дължина
  • 2 с.л. олио
  • 4 ч.ч. нарязани зеленчуци - розички броколи, кръгчета моркови и чушка на ивички
  • 1 с.л. настърган обелен корен джинджифил
  • 1 ч.л. смлян чесън
  • 330 мл готов телешки бульон или сос
  • ¼ ч.ч. сос Уорчестър

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на тънки ивички месото напряко на влакната.

2. Загрейте 1 с.л. олио в голям тефлонов тиган или уок на силен котлон.

3. Запържете телешкото на партиди до златисто, за около 10 минути. Извадете от тигана.

4. Запържете зеленчуците, джинджифила и чесъна в останалата 1 с.л. олио за 3 до 5 минути докато поомекнат. Върнете телешкото в тигана.

5. Добавете бульона и соса уорчестър. Оставете на котлона докато сосът се сгъсти леко и ароматите се смесят.

6. Сервирайте върху сварен ориз (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта