Регистрация

Пикантно пилешко в сос от кокос

Пикантно пилешко в сос от кокос
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4816

Люто джинджифилово пилешко месо с кокосово мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • обезкостено филе от пилешко бутче (без кожата, нарязано на големи парчета)
  • рапично олио
  • масло
  • накълцан чесън
  • лук, нарязан на едро
  • джинджифил, нарязан на филии
  • кокосово мляко
  • картоф, нарязан на парчета
  • замразен спанак (ако имате пресен спанак, можете да използвате него)
  • червен пипер на люспи (може да използвате и пресни зелени люти чушлета)

Начин на приготвяне:

1. Нагрейте тигана и добавете рапичното олио. Когато тиганът започне да пуши, значи е достигнал необходимата температура. Разтопете в него бучка масло и започнете да запържвате чесъна, лука и джинджифила.

2. Добавете пилешкото и поръсете със смлян черен пипер и рибен бульон.

3. Когато пилето се свари, добавете кокосовото мляко, кубчето пилешки бульон и нарязания картоф.

4. Оставете ястието да къкри, докато картофите омекнат.

5. Когато картофите се сварят, добавете спанака и поръсете с няколко щипки червен пипер на люспи.

6. Оставете ястието да къкри още няколко минути.

7. Сервирайте с ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта