Регистрация

Пикантно печено пиле с портокал

Пикантно печено пиле с портокал
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3141

Лют пипер и портокалов сок овкусяват пилешки гърди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди, обезкостени и без кожа
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 1 с.л. провансалски подправки (розмарин, мащерка, магданоз, червен пипер, босилек, чубрица, естрагон, куркума, сминдух)
  • 2 с.л. сироп от агаве
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1 с.л. лют червен пипер
  • 1 ч.ч. портокалов сок, прясно изцеден
  • портокал

Начин на приготвяне:

1. Изплакнете пилешкото месо и го подсушете със салфетка.

2. Поставете месото в йенска тенджера с размери 22х33 см.

3. Залейте пилешките гърди с портокаловия сок.

4. В малка купа смесете чесъна, подправките, сиропа от агаве, солта и лютия пипер и обтрийте месото с този сос.

5. Мариновайте пилешкото месо в хладилника по възможност за поне 5 часа.

6. Извадете пилешкото месо в чиния и запазете маринатата.

7. Изпечете парчетата месо на грил от всяка страна докато се сготви добре.

8. Кипнете маринатата, намалете котлона и я оставете да поври за 10-15 минути.

9. Сервирайте пилешкото месо с маринатата и резени портокал.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта