Регистрация

Печен двоен сандвич с шунка и маскарпоне



Печен двоен сандвич с шунка и маскарпоне
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3157

Най-вкусният сандвич с мръвка, сушени домати, маскарпоне, кашкавал и масълце, запечен на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Неустоима хапка ни поднася каналът Хапка, като споделя вкусната си идея за съвършен сандвич. Между запечените в маслена коричка филийки хляб се крият нежен крем от маскарпоне и сушени домати, завити от слайсове прошуто, а то сгушено под завивка от разтечена при печенето гауда. Тази идилия е подходяща както за питателна закуска, така и за засищащ обяд, след който няма да се сетим за храна дълго време. Авторите изчисляват, че една порция ще струва около 4 лв., защото тук се отпускаме в качеството на продуктите с идеята, че наистина ще сложим пълна идилия в устата си.

Четири филийки тостерен хляб се намазват едностранно с масло, а сирене маскарпоне се разбърква с наситнени сушени домати, мариновани в зехтин. Вече разбираме, че това си струва скъпичко. Следва да намажем две от филиите от НЕнамаслената страна със сместа от маскарпоне и домати, а върху нея да положим лентите прошуто или шунка. Отгоре поръсваме с рендосания кашкавал и захлупваме с втората филийка, като маслото отново остава от външната страна.

В тиган с капак се запича сандвича по 2 минути от всяка страна, а накрая имаме перфектното ястие, което едва ли някой ще посмее да обяви за фаст фууд, въпреки че представлява точно това.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта