Регистрация

Печено телешко с гъби и лук

Печено телешко с гъби и лук
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 267

Телешко със сос от гъби в масло и бренди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г телешко
  • 300 г гъби
  • 1 голяма глава лук
  • 60 г масло
  • 60 мл растителна мазнина
  • 1 с.л. горчица
  • 200 мл пилешки бульон
  • 2 с.л. бренди или тъмен ром
  • сол и пипер на вкус
  • пресен копър и масло за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото на хапки, обтрийте със сол и пипер и намазнете с растителната мазнина. Сгорещете тиган и в него запечете месото хубаво от всички страни. Налейте бульона и оставете да се готви докато изври течността. Прехвърлете в блюдата за сервиране.

2. Гъбите почистете и нарежете на едро. Лука нарежете на полумесеци.

3. Разтопете маслето и в него запържете лука и гъбите. Добавете горчицата и ароматния алкохол и подправете със сол и пипер. Щом гъбите се сготвят, разпределете запръжката върху месото. Можете да добавите и по бучка масло преди поднасяне или да поръсите с наситнен пресен копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта