Регистрация

Печено телешко в плик с розмарин

Печено телешко в плик с розмарин
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 295

Задушено телешко в плик с възможност за последващо запичане.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1,2 кг телешко месо
  • сол и черен пипер
  • 3 клонки розмарин
  • 50 г масло
  • 50 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на големи парчета, ако е цяло. Ако са отделни мръвки, си ги оставете така.

2. Обтрийте със сол и пипер и оставете на стайна температура за 10 минути.

3. Изсипете виното в плика, добавете клонките розмарин, а след това и мръвките. Наредете резени масло отгоре. Завържете плика.

4. Поставете плика в тава и бутнете във фурната. Пуснете на 200 градуса за 1 час. След това намалете на 180 градуса и печете още 20-тина минути.

5. По желание последните 10 минути от готвенето отрежете внимателно горната част на плика и оставете мръвките да се запекат. Така ще имат коричка, но в плика пък няма да остане от вкусния сос на готвенето. Преценете сами как ще ви хареса повече.

6. Поднесете топло с още резени масло отгоре и гарнитура по желание - картофено пюре или зеленчуци на пара.

 

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта