Регистрация

Печено свинско с марината в плик

Печено свинско с марината в плик
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 627

Свинско в плик, печено на фурна с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,3 кг свинско - цяло парче плешка или врат без кост
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 5 скилидки чесън
  • 1 с.л. хрян (ако имате)
  • 3 с.л. едрозърнеста горчица
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. Сложете свинското месо в тенджера и поръсете със сладкия, лютия и черния пипер и индийското орехче.

2. Добавете намачкания чесън, хряна и горчицата, залейте със соевия сос и олиото и обтрийте хубаво от всички страни. Приберете с все съда в хладилника между 3 и 12 часа.

3. Приберете парчето свинско в плик за печене, намажете със стеклата се марината в съда, изкарайте въздуха от плика и завържете плътно. Увийте първо в един, а после и във втори лист алуминиево фолио.

4. Печете 1:40 часа на 190 градуса. След това разгърнете фолиото, махнете горната част на плика и допечете за 15 минути на 170 градуса.

5. Веднага щом извадите готовото месо, го обвийте от горната страна с лист алуминиево фолио и оставете да почива 20 минути.

6. Сервирайте със зеленчуци и гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта