Регистрация

Печено пиле с ром и захарна коричка

Печено пиле с ром и захарна коричка
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 977

Пиле на фурна със захарна глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • сокът от един лайм
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. ром
  • 1 с.л. соев сос
  • сол и пипер
  • 1/2 ч.л. джинджиил на прах или прясно рендосан динджифил
  • 1/2 ч.л. канела на прах
  • 1/2 ч.л. чесън на прах (или 3 намачкани скилидки)
  • 1 с.л. растителна мазнина (олио, зехтин)

Начин на приготвяне:

1. Смесете сока от лайм със захарта, соевия сос и рома.

2. В друг съд смесете джинджифила с канелата и чесъна.

3. Изсипете сухите съставки при мокрите и разбъркайте до получаването на каша.

4. Обтрийте пилето вътрешно и външно със сол и пипер. Отвън намажете със зехтин и прехвърлете в тава.

5. След това внимателно намажете с част от сместа с подправки. Увийте във фолио и пъхнете да се пече с гърдите надолу в предварително загрята фурна на 200 градуса.

6. След 35 минути махнете фолиото и отново намажете с подправки.

7. Печете още 50 минути, като на всеки 15 намазвате с подправки.

8. Готовото пиле поднесете със зеленчуци и резени лимон. Можете да сервирате и чеснов сос за топкане.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта