Печено пиле с ориз, праз и гъби
Пиле на фурна в йенска тавичка с ароматни подправки и възхитителна гарнитура.
Бон Апети
Излъчен на 16.03.2017
Вижте правилен начин за печене на цяло пиле - тъй като отделните части на вкусното пернато изискват различна продължителност на термичната обработка, е добре да се готвят на етапи. Лора и Стоян показват как лесно и бързо да сготвите в една манджа пилешките бутчета, крилцата и гърдите, така че хем да няма сухо и препечено месо, хем да липсват суровите мръвки.
Първо се заемамае с гарнитурата като запържваме в зехтин чесън с праз лук, гъби и ориз. Доливаме вино, пилешки бульон и подправки и местим в тавичката. Не е задължително да използвате йенска тенджера, но е важно да имате алуминиево фолио за тази рецепта. После готвимна тиган колкото да се запечатат бутчетата, крилцата и гърдите, а след това слагаме само бутчетата върху ориза, овкусяваме с розмарин и магданоз и увиваме във фолио. Така месото им ще уври добре, а вече си имат хрупкава коричка.
След половин час вадим бутчетата, развиваме ги и при тях добавяме крилата и гърдите. Запичаме без фолио още 15 минути. Сега вече можете да се насладите на перфектно сготвено пилешко на фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ