Регистрация

Печено пиле с мащерка и розмарин

Печено пиле с мащерка и розмарин
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5606

Пиле на фурна с горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле, около 1-1,300 кг
  • кашерна сол и прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. счукана мащерка (по желание; може и сушена)
  • 1 ч.л. розмарин (по желание)

За поднасяне:

  • неосолено масло
  • дижонска горчица

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 220°С. Измийте пилето и го подсушете много хубаво с хартиена кърпа отвън и отвътре.

2. Овкусете със сол и пипер отвътре и увийте с канап така, че краката и крилцата на птицата да са плътно до тялото.

3. Осолете отвън, като поръсите солта така, че да се получи равномерно покритие (около 1 с.л.). Поръсете на вкус с пипер. (За предпочитане прясно смлян.)

4. Сложете пилето в тиган за сотиране или за печене и когато фурната достигне желаната температура, сложете пилето да се пече 50 - 60 мин. Извадете го от фурната и прибавете мащерката, ако използвате. Намажете пилето със сока от тавата и мащерката и оставете да престои 15 мин. върху дъска за рязане.

5. Махнете връвчицата. Нарежете на порции и намажете с прясно масло. Поднесете с горчица отстрани и по желание със зелена салата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта