Регистрация

Печено пиле по азиатски

Печено пиле по азиатски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4008

Пиле, мариновано, пържено и поднесено със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле

За маринатата:

  •   2 супени лъжици саке
  •   1 супен лъжица соев сос
  •   1 супена лъжица зехтин
  •   1 супена лъжица захар
  •   1 супена лъжица мед
  •   черен пипер

За соса:

  •   3 супени лъжици чили на прах
  •   2 супени лъжици соев сос
  •   1 супена лъжица сусамово олио
  •   2 супени лъжици мед
  •   1 супена лъжица захар
  •   2 супени лъжици майонеза
  •   3 скилидки чесън
  •   ½ голяма глава лук (обелена и нарязана)
  •   1 круша

Начин на приготвяне:

1. Нарежете цяло пиле на средно големи парчета. Мариновайте го с изброените съставки за около половин час. През това подгответе соса, като смесите всички съставки.

2. В голям тиган пържете пилето на средна температура за около 10 минути. Пилето ще покафенее, а захарта ще се карамелизира, но това не трябва да ви притеснява.

3. Добавете соса, разбъркайте и оставете да къкри за около 5 минути. Преди да сервирате, поръсете пилето с пресен зелен лук или сусамово семе.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта