Регистрация

Печени яйца в чушки

Печени яйца в чушки
Лесно   |   Порции 6 броя   |   Видяна: 1263

Бърза закуска или лек обяд с яйца и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 чушки (по желание различни цветове)
  • 6 яйца
  • шарена сол
  • олио или зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Почистете чушките от семената и нарежете само средната част на две или три дебели парчета през ширината. Това ще е вашата кошничка.

2. Изберете начина на готвене - можете да изпържите или да изпечете за по-здравословно, но в печенето има по-голям риск за разтичане. Ако ще печете, сгорещете предварително фурната на най-силната възможна степен. Сложете в нея намазана с олио или зехтин тава, която също да се сгорещи. Така белтъкът ще се запечата веднага при изсипване и няма да потече отдолу на чушката. В горещата тава подредете чушките и чукнете в тях по яйце. Отгоре посолете и бързо бутнете във фурната. След това намалете на 180 градуса и оставете да се готви до желаната степен на изпичане на яйцето. Между 7 и 15 минути.

3. Класиката на това ястие е на тиган. Сгорещете немного олио и го посолете. Слагайте чушка и веднага чуквайте в нея яйце. Отгоре поръсете с бяла или шарена сол. Чак след това вземете сладващата чушка и яйце и действайте така до изчерпване на количествата. В този случай ще имате идеално сготвен белтък и възможност за по-рохък жълтък. При избиране на тигана търсете такъв с равно дъно.

* С остатъците от чушките можете да си направите салата като ги нарежете на ситни кубчета и смесите с маслини. Малко сол и зехтин и имате салатка. Може също да наситните и с малките шарени кубчета да поръсите яйцата или чинията за разкош.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта