Регистрация

Печени шаранчета с картофи и домати

Печени шаранчета с картофи и домати
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 669

Пълнен шаран с лук и зеле, печен на фурна със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 шаранчета от по килограм всяко
  • 400 г зеле
  • 6 с.л. олио
  • 500 г картофи
  • 500 г домати (по-малки или чери доматчета)
  • 2 глави лук
  • сол, пипер и мащерка на вкус
  • лимони и свежа залата за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и зелето и ги запържете в сгорещеното олио. Подправете на вкус.

2. Рибата почистете добре отвътре и отвън и направете по нялко напречни разреза и от двете страни.

3. Обтрийте хубаво рибата с подправките.

4. Напълнете рибата със запръжката и по желание зашийте коремчето.

5. Картофите обелете и нарежете на кубчета, доматите измийте и разполовете.

6. Изсипете картофите в голяма тава за печене, а върху тях положете рибите. Отгоре наредете доматите.

7. Увийте в алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 50 минути. След това махнете фолиото и допечете на 180 градуса за 10 минути.

8. Сервирайте с прясна салата, добре охладено бяло вино и резени лимон.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта