Регистрация

Печени чушки с доматен сос

Печени чушки с доматен сос
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 7202

Едно от най-вкусните зеленчукови есенни ястия със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10-12 чушки (капия; бели по-възможност)
  • 3 големи домата
  • 1 средно голяма глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • олио или зехтин
  • сол и черен пипер 

Начин на приготвяне:

1. Може да махнете дръжките на чушките или да не го правите - няма проблем, въпрос на предпочитания. Изпечете чушките във фурна или чушкопек. Сложете ги в тенджера да омекнат (може и в найлонова торбичка, като преди това ги увийте във вестници, ако смятате, че обелките им ще са упорити). Така ще ги обелите по-лесно, но може и въобще да не ги белите.

2. Нарежете и смелете доматите в блендер.

3. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете с олио или зехтин в дълбока тенджера. Добавете към тях смлените домати. Овкусете със сол и черен пипер. Ако доматите са кисели, добавете една лъжица захар и варете докато пюрето се сгъсти.

4. Наредете чушките в тавичка. Поръсете ги със сол и нарязания на ситно магданоз. Залейте ги с домашното доматено пюре. Най-отгоре по избор може да ги полеете с малко олио или зехтин екстра върджин.

 

* А след като сервирате ястието, затопете в него мек хляб или го "полейте" с глътка ароматна ракийка, за да можете да се насладите изцяло на приятния му вкус.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта