Регистрация

Печени хрупкави картофи с кожички

Печени хрупкави картофи с кожички
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 346

Картофи на фурна с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи картофа
  • 10-тина стръкчета пресен магданоз
  • 1 ч.л. едра сол
  • 3 с.л. растителна мазнина (олио или зехтин)
  • 2 с.л. шарена сол (или друга подправка, която харесвате)

Начин на приготвяне:

1. Картофите накиснете в хладка вода и с телена гъба измийте ципата много добре. Идеята е да се готвят с кожичките.

2. Разрежете всеки картоф през средата на дебелината на две равни половини и всяка от тях разполовете на още 2 части през дебелината - идеята е от всеки картоф да излязат 4 продълговати парчета. Картофите НЕ се белят.

3. Накиснете в купа със студена вода за 5 минути.

4. Застелете тава с хартия за печене и включете фурната да загрява на 200 градуса. Извадете картофите от водата, подсушете и полейте с растителна мазнина. Овъргаляйте хубаво в олиото, за да има от всички страни.

5. Поръсете с избраната от вас подправка или микс от подправки, като добавите сол, ако няма в нея. Печете в загрятата фурна за 35 минути.

6. След изваждане поръсете с едра сол и листенца наситнен магданоз.

 

Източник: YouTube/Foods101withDeronda

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта