Регистрация

Печени свински ребра с мед и подправки

Печени свински ребра с мед и подправки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 214

Свински ребърца с мед, лют пипер, доматен сос и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свински ребра (да имат и месце по тях)
  • 2 с.л. мед
  • 4 с.л. кетчуп или доматено пюре
  • 1 с.л. горчица
  • 4 скилидки чесън
  • черен пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 3 с.л. морска сол

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте ребрата с морската сол, приберете в голяма тенджера, залейте със студена вода, така че да покрие изцяло и приберете в хладилник между 30 и 50 минути.

2. Намачкайте чесъна на паста. В купичка смесете горчицата, меда, кетчупа, намачкания чесън и лютия пипер. Разбъркайте добре.

3. Ребрата измийте от солта. Те са поели колкото им е необходимо. Подсушете с кърпа или домакинска хартия и натрийте с немного черен пипер.

4. Намажете обилно отвсякъде със сместа от подправки и положете в тава.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

6. Сервирайте и се насладете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта