Регистрация

Печени пуешки гърди с маслен сос



Печени пуешки гърди с маслен сос
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4189

Печена пуйка с масло и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.12.2017

Американската традиция за готвенето на печена пуйка за Деня на благодарността постепенно се пренася и в Европа като разнообразна алтернатива на печеното свинско месо за Коледа. Дебелото пернато се превръща в символ на празнична и обилна вечеря, но тъй като пуйката не е отглеждана във всеки двор, малко са завещаните рецепти от предците ни за нейната направа. Затова крадем идеи от янките, които са безпощадни към пуйките шом дойде Thanksgiving day. Ето един лесен начин за готвене на печена пуйка с масло и билки, показан от Лора и Стоян.

Първо се прави ароматното масло, като в купа се смесват наситнени пресни листенца салвия (градински чай), розмарин, мащерка и магданоз. Към тях се добавя намачкан на паста чесън, сол и пипер, а след това сместа се разбива с размекнато на стайна температура масло. Пуешки гърди с все кожата се мажат обилно с ароматното масло. Можете да сготвите и цялата пуйка така.

Следва да поставим мръвките в тава, на дъното на която лежат разполовени глави чесън. Отгоре слагаме клонки розмарин и салвия и бутваме на 180 градуса във фурната за 1 час. После ястието се сервира като месата се филетират и се заливат със соса от печенето. Той придава профирност на иначе сухото месо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта