Регистрация

Печени пилешки бутчета с леща



Печени пилешки бутчета с леща
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1680

Пилешко с леща и млечен сос с кориандър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.03.2017

Праавим си лесно и различно ястие с пилешко, като отново слагаме овкусените с подправки горни пилешко бутчета в тавичка върху любимата гарнитура и запичаме на фурна. Но този път придаваме доза различност на рецептата с избора на червена леща, която да прави компания на месото. Тя е ароматна, полезна и повечето пъти се разкашква при готвене, но това не прави визията й непривлекателна.

Първо правим запръжка от лук, чесън и настърган пресен джинджифил, към която добавяме освен традиционните подправки и малко къри. После в тигана с термоустойчиви дръжки се налива пилешки бульон и червената леща, която да се готви в ароматната течност. Щом попие соса, върху нея редим осолените и опипрени пилешки бутчета с кожата нагоре и вкарваме ястието във фурната за 50 минути.

На излизане го очакваме с чинии за сервиране и след като сложим порция леща, похлупена с месце, доукрасяваме с лъжица цедено кисело мляко и листенца наситнен кориандър. Това ястие има индийска нотка, но не е люто и прекалено екстравагантно за българския вкус.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта